Entra
  L'any 1985 a Vallgorguina, com havia passat en molts pobles veïns, es desvetllà l'interès pels gegants i per iniciativa de l'Associació Cultural Vallgorguina s'emprengué la construcció d'una parella.

De primer semblava una empresa impossible, costaven molts diners i l'Associació en tenia molt pocs, i més d'un va pensar que els promotors eren uns palpaboires. Peró el miracle es produí; allò que era el més dificil, la construcció dels caps, ho va resoldre desinteressadament un artista mataroní, l'esculptor Antoni Pruna, que va fer una obra notable.

Certament els gegants fets per a Vallgorguina no tenen res de vulgar, la fisonomia juvenil i seriosa té una espressió llunyana, com si des de la seva estatura, la vida transcorregués als seus peus sense esquitxar-los.

Tot el poble va abocar-s'hi. A la revista La Vall d'aquell temps es donaven notícies constants sobre la marxa de la construcció i es publicaven llargues llistes de les aportacions fetes pels veïns. Les dones tallaven i cosien els vestits, els homes s'enginyaven per fer l'estructura el més sòlida i lleugera possible i es comprava pedreria de vidre per fer les joies.

A la fi, per la Festa Major de 1985, apadrinats pels gegants de Sant Celoni i d'Arenys de Mar, i amb la presència dels batlles d'aquestes viles i el de Vallgorguina, foren innaugurats i per primera vegada ballaren davant de l'Ajuntament.

Els gegants moderns pretenen reproduïr personatges populars o històrics vinculats al poble. Els de Vallgorguina no podien ser menys i es decidí que serien el baró Bernat i de Montclús i la seva esposa Elionor. Aquests nobles personatges foren els primers senyors feudals que, entre les seves terres, cap a l'any 1200, posseïren la Parròquia de Sant Andreu de Vallgorguina. El seu castell encara avui dia és una ruïna imposant a les afores de Sant Esteve de Palautordera, i per aixó, a la sivella del cinturó, el gegant porta l'escut dels Montclús.

L’associació cultural Vallgorguina, com s'ha dit va ser la promotora, i es actualment la dipositaria del patrimoni dels Gegants. Com a Entitat fa una pila de coses mes, dedicades totes a l’historia i tradicions de la vila de Vallgorguina. Si n'esteu interessats, teniu la possibilitat de posar vos amb contacte. dons ja te "PAGINA WEB" 

Els gegants amb els vestits en que es van estrenar
Entra
Entra
Entra
Entra
Entra
Entra
Entra
Entra
Colla dels Geganters de Vallgorguina - Plaça de la Vila nº2 - 08470 Vallgorguina - Tel: 93 867 91 62 - acv.vallgorguina@gmail.com